Data: 2002-10-22 14:56:51
Temat: Re: "Bigos" warzywny
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ap3ohi$86i$1@foka.acn.pl...
> W zwiazku z tym mam pytanie. Czy warzywa w stanie rozdrobnionym podsmazyc,
a
> potem dusic?
Tak bym zrobiła, ale cukinii nie podsmażać bo i tak sok zaraz puści tylko
dodać do już podduszonych innych warzyw. Cukinii to potrzeba na moje oko tak
z 15 minut, żeby nie była surowa. Inna sprawa, że taka rozciapcianą też
lubię. Rozciapcianą masz już na pewno po pół godzinie duszenia/gotowania.
Więc trzeba się pilnować. Jeśli robisz z mięsem a chcesz mieć
nieriozciapcianą to dodajesz ją jak już mięso jesz dobre i dusisz jeszcze 15
minut - mięsu nie zaszkodzi dłuższe duszenie, a cukinię będziesz miała
akurat.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|