Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bigos za kwaśny... Re: Bigos za kwaśny...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Bigos za kwaśny...

« poprzedni post następny post »
Data: 2005-12-06 03:39:15
Temat: Re: Bigos za kwaśny...
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki

On Mon, 5 Dec 2005 17:11:23 +0100, "Akulka"
<s...@g...pl> wrote:

>Użytkownik "SuperAndzia" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:dn15c8$2ve$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
>> no ja akurat dżem śliwkowy daję do bigosu i wszyscy uważają, że to
>najlepszy
>> bigos na świecie:)
>
>Chyba jednak dodajesz powidła, a nie dżem..... Ja tam bym dolała jeszcze
>trochę czerwonego i wytrawnego wina.

Powidla... A gdzie kupic prawdziwe sliwkowe powidla smazone w
miedzianym kociolku, calkiem bez zadnych dodatkow (same sliwki, bron
Boze zadnego cukru)??? Bo takie "powidla" dogeszczane pektynami z
jablka i naslodzone na ulep to niespecjalnie do bigosu podchodza. Dla
niezorientowanych - sliwki zawieraja pektyn co najmniej tyle samo co
jablka, zelowac powinny same. Co prawda powidel z pektynami nie
wysledzilem jeszcze( przyznawac sie skurkowani producenci pewnie nie
chca) ale wpadl mi kiedys w rece dzem porzeczkowy zawierajacy dodatek
pektyn - co jest juz zupelnym absurdem, porzeczki pektyn zawieraja
tyle ze jak je z cukrem utrzec to same z siebie potrafia zzelowac -
jesli wiec do dzemy trzeba bylo dodac pektyn uzyskanych z wttlokow
jablkowych to znaczy jedno - ze dzem ow byl zrobiony z wody, cukru,
kwasku cytrynowego i soku z burakow. Zaden z tych czterech skladnikow
zelowac nie raczy - czyms te wode z cukrem na kanapce trzeba
przytrzymac...

Jeszcze lepiej - porzadne polskie sliwki suszone, te suszone w dymie -
ale tez ostatnio rzecz prawie nie dodostania, wszedzie te cholerne
bezsmakowe kalifornijskie na sloncu suszone maja - do bigosu nadaja
sie niestety marnie.

--
Darek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
06.12 Tatiana
06.12 batory
06.12 chrisfox
06.12 Krysia Thompson
06.12 chrisfox
06.12 Akulka
10.04 h...@g...com
11.04 s...@g...com
12.04 Piotr
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Krzew-drzewo
Comprehensive Protection Guide with IObit Malware Fighter Pro 11.3.0.1346 Multilingual
Advanced SystemCare Pro 17.5.0.255: Ultimate Performance Optimizer
IObit Uninstaller Pro 13.6.0.5 Multilingual Review and Tutorial
"Prawdziwy" mężczyzna.
Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
Maseczki za 9 miliardów zlotych ida na przemial
Ideologia Geniuszy-Mocarzy wer. 9420
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3