Data: 2000-05-18 18:08:36
Temat: Re: Biszkopt
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla <l...@e...flt.krasnik.pl> wrote:
> Użytkownik Danka <j...@n...nl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisa":39240b75$0$6...@n...zeelandnet.nl...
> > No tak, wyszedl, ale jakis taki plaski, prawie wcale nie urosl i az
> sie boje
> > go przekroic, zeby przelozyc masa. Moze brakowalo proszku do pieczenia
> w tym
> > przepisie?
>
> Ja dodaje 1 lyzeczke proszku do pieczenia, robiac biszkopt, wtedy ma sie
> wieksza pewnosc, ze urosnie. W tortownicy 24 cm robie biszkopt z 4 jajek
> i odpowiednich ilosci cukru i maki. Powinien sie dac przekroic nawet na
> 3 czesci.
>
> Lilla
Tylko z proszkiem do pieczenia to juz nie biszkopt.
Wladyslaw
|