Data: 2000-05-22 07:36:25
Temat: Re: Biszkopt
Od: "Lilla" <l...@e...flt.krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik A. Blikle Sp. z o.o. <b...@m...com.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:8gandh$ia$...@s...icm.edu.pl...
> Witam,
>
> > Wydaje sie, ze dobrze to robisz. Na wszelki wypadek przypominam, ze
> > jajka na piane nie powinny byc wprost z lodowki
>
> A to dlaczego? Gdyby na egzaminie na czeladnika cukiernik odpowiedzial
> inaczej niz to, ze przed przystapieniem do ubijania piany nalerzy
bialka
> schlodzic do temperatury 1-2 stopnie C, oblal by go z pewnoscia.
Ja tez slyszalam, ze bialka przed ubiciem powinny byc schlodzone +
szczypta soli, wtedy lepiej sie ubijaja. I tak stosuje.
Lilla
|