Data: 2000-05-23 09:53:55
Temat: Re: Biszkopt
Od: "Joanna Pampuch-Wolak" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A teraz dla odmiany prosta, chlopska rada na to zeby sie majonez nie
> zwarzyl. Utrzec zoltko z lyzeczka musztardy a potem mozna lac oliwe
ciurkiem
> i mieszac w jedna, w druga lub w trzecia strone. Nie ma prawa sie zwarzyc
> czy zwazyc?...chyba jednak zwarzyc...). Warunek, oliwa i jaja musza miec
> taka sama temperature....Musztarda nie koniecznie.
> F.
Feliksie
Z wielka przyjemnoscia sledze wasza dyskusje.
Mam do ciebie pytanie dotyczace majonezu.
Od kilku lat robie majonez w dosc nietypowy sposob (wiaze sie to z tym, ze
dosc czesto mi sie warzyl) i zastanawiam sie czy ktos tak probowal i czy to
mozna go nazwac majonezem?
Najpierw ubijam piane z bialek a dalej postepuje jak przy przygotowaniu
normalnego majonezu. Jest troche rzadszy, puszysty i nigdy sie nie wazy.
Pozdrawiam
Joanna
|