Data: 2000-05-26 05:16:50
Temat: Re: Biszkopt
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
A. Blikle Sp. z o.o. <b...@m...com.pl> wrote:
> Witam,
>
> > Nie bedzie. Ciasto biszkoptowe, to zdefinicji takie ciasto, ktore
> > wyrasta dzieki rozszerzaniu sie pod wplywem ciepla powietrza zawartego w
> > pinie z jajek, a nie dwutlenku wegla wydzielajacego sie z proszku.
>
> Moja definicja ciasta biszkoptowego to:
> Ciasta biszkoptowe sa delikatnymi masami, sporzadzonymi z jaj, cukru, maki i
> ewentualnie tluszczu oraz innych surowcow. (R.Bergtold, K. Kolodziejski
> "Technologia wyrobow cukierniczych", Warszawa 1957r)
>
> Robert Glowka
Dobrze, ale nie widze tu slowa o proszku do pieczenia.
Wladyslaw
|