Data: 2000-05-27 15:40:04
Temat: Re: Biszkopt
Od: "Danka" <j...@n...nl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No tak, a ja tylko prosilam o przepis na biszkopt.... A ze mi nie wyrosl tak
jak sobie wyobrazalam ( bo moze jednak byl odpowiednio wysoki ), to moze to
byla tez wina piekarnika lub temp. Ale od tej pory tyle sie naczytalam o
temp. ubijania bialek, ze juz sama nie wiem, jak robic.....I tak sie
rozpetala "wojna" o piane z bialek.....
Pozdrawiam, Danka
"Michal R. Hoffmann" <m...@k...org.pl> schreef in bericht
news:392F1373.5AD1EAA1@knm.org.pl...
> "A. Blikle Sp. z o.o." wrote:
> > > Dobrze, ale nie widze tu slowa o proszku do pieczenia.
> > >
> > > Wladyslaw
> >
> > A ja tak. "Inne surowce".
> > Robert Glowka
> wiem, zabrzmi to jak wyzlosliwianie sie, ale wg. tego, to moga byc np.
> rodzynki albo drozdze. A cusik mi ten specjal nie podpadalby pod biszkopt.
> Chociaz, tam jest napisane "masa biszkoptowa", co z kolei kojarzy mi sie z
> wyrobami czekoladowymi. Ktore, jak wiadomo, czesto kolo czekolady nawet
> nie lezaly. Moim zdaniem, prawdziwy biszkopt jest _bez_ proszku do
> pieczenia.
>
> --
> misiek
>
> *** IRC: nbrasil ICQ UIN: 3620591 | Michal R. Hoffmann ***
> *** <mailto:misiek@knm.org.pl> | PO Box 41 ***
> *** http://www.kki.net.pl/mis | 71-119 Szczecin 35 ***
> *** -= member of: KNM, ZUKiH, HCKU =- | POLAND ***
> ----------- Money sometimes oils the wheel of justice -------------
>
>
|