Data: 2000-05-23 02:20:34
Temat: Re: Biszkopt
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1eb1qx4.1cesr41pz70noN%wlos@tele.com.pl...
> A. Blikle Sp. z o.o. <b...@m...com.pl> wrote:
>
>
> Szczerze mowiac, to sadze, ze tak jak mnie pomylila sie piana z
> majonezem, tak tobie, lub twoim egzaminatorom pomylily sie jajka ze
> smietana. Rzeczywiscie ochlodzenie smietany przed biciem zabezpiecza
> nieco przed przerobieniem jej na maslo.
>
> Wladyslaw
A teraz dla odmiany prosta, chlopska rada na to zeby sie majonez nie
zwarzyl. Utrzec zoltko z lyzeczka musztardy a potem mozna lac oliwe ciurkiem
i mieszac w jedna, w druga lub w trzecia strone. Nie ma prawa sie zwarzyc
czy zwazyc?...chyba jednak zwarzyc...). Warunek, oliwa i jaja musza miec
taka sama temperature....Musztarda nie koniecznie.
F.
|