Data: 2000-05-25 06:02:33
Temat: Re: Biszkopt
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna <j...@p...pl> wrote:
> we wszystkich poradnikach kulinarnych zalecaja ubijac bialka schlodzone
> (moze rzeczywiscie nie do temperatury 1-2 stopni C) - i dodanie szczypty
> soli - ja tak robie i wychodzi dobrze, a jak probowalam ubic bialka o
> temperaturze pokojowej - mialam problemy.
> Podgrzewanie w trakcie ubijania dityczy calych jajek.
>
> j...@p...pl (Joanna)
> ICQ #23635022
Ciekawe, nigdzie nie znalazlem zadnych sugestii co do temperatury
ubijanych bialek, poza jednym Herve Thisem, ktory sugeruje raczej, ze
lepiej ubijaja sie cieple. Faktem jest jednak, ze dotyczy to calych
jajek.
Prawde mowiac sam nigdy nie zwracalem uwagi na temperature bialek, ktore
bije. Bede musial zrobic eksperyment.
Wladyslaw
|