Data: 2006-06-19 20:28:33
Temat: Re: Brytyjczycy są kiepskimi kucharzami
Od: "Wojtek H." <s...@p...ciach.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Dominik Jan Domin <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:e76ogn$9m1$...@n...onet.pl...
> Użytkownik "yuras" <p...@o...eu> napisał w wiadomości
> news:e76ldi$6ov$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisał w
> > wiadomości news:e769d2$h3k$1@news.onet.pl...
> >>> Pytanie jeszcze, co to znaczy "prawidłowo ugotować". Moze ankieterzy
sa
> >>> w
> >> błędzie? A mięso i warzywa obrabiam na tej samej desce. Wynik zatruć -
0.
> >> Nie idiociejmy.
> >
> > Jesli warzywa do salatek i spozywania na surowo to gratuluje ,po
kotleciku
> > i kaszaneczce mizeria ,cos piknego.
>
> Warzywka do mięska.
>
> A przed mizeria czy czym takim MYJĘ deskę. Ale używam tej samej.
To ja może coś od siebie...
W "jadłodajniach" osobne do mięsa i warzyw to standard.
Osobne i to ma sens. W domu - osobnych się nie używa (może to błąd,
bo "żołądkowcy" cierpią szukając innych źródeł cierpienia)
W domu stosuję deski z "hartowanego szkła".
Nie takich drogich jak TVmarkretach - najtańszych bo się łatwo nie
rozbijają,
a _łatwo_ _je_ _umyć_ !!!
I myję po _każdym_ użyciu.
Wada szklanych - Noże się tępią 5x szybciej, ale można sobie poradzić.
Drewniane deski - osobno do mięsa i warzyw - wg mnie mają sens
w specyficznych sytuacjach. Zbiorowe żywienie
(wymóg) i nieświadomi. Albo uzywający do najdroższych noży w konkretnym
celu.
.
Mr.Slavistę uprasza się o nieodpowiadanie. Nieciekawym (KF),
a w kwestii kuchni nie potrafi MrSlavista ustawić garnka na kuchni.
Nie potrafi. Gugiel to nie jest antidotum na braki czegokolwiek,
ale MrSlavistę obnaży :-)
Więc może Panie czułe na takie braki merytoryczne przejdą z nim na priva?
Bo coraz mniej się chce czytać tę grupę jako _kuklinarną_
?
Mam nadzieję, że choć jedna Pani "gonić się" będzie na priva?
Nie wszystkich to interesuje, jak i zalety MrSlavisty.
Nie obnażajcie swoich preferencji!
Zdrówka - Wojtek H.
|