Data: 2004-02-26 23:49:44
Temat: Re: Bzdura w sumie - filet z piersi kurczaka
Od: "Przemo [Prez]" <p...@W...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nessie wrote:
>> Jak zatem przygotować takie danie, żeby był to mięciutki,
>> bardzo soczysty, rozpływający się w ustach filet z piersi,
>> nie zaś średniej miękkości kawał mięcha do zapchania żołądka?
>
> Nie od rzeczy jest uprzednio ptaszysko podmarynować chwilę w jogurcie
> naturalnym albo w soku cytrynowym (też naturalnym).
O, świetnie, dzięki za pomysł. Dość często zamiast smażyć,
robimy też mięso na domowym grilu (elektrycznym) i wtedy
kwestia soczystości ważna jest po dwakroć, a wszelkie
marynaty bazujące na oleju niszczą zalety używania grila :)
--
Pozdrawiam,
Przemo [Prez] :: Xbox Live! GamerTag: Prezzz
"If people from Poland are called Poles,
shouldn't people from Holland be called Holes?"
|