Data: 2001-08-20 12:05:30
Temat: Re: CHILI CON CARNE
Od: "Setsuna" <m...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
1 duza cebula, drobno pokrojona
1 zabek czosnku, drobno pokrojony
2 lyzki stolowe przecieru pomidorowego
2 lyzki stolowe masla
2 lyzki stolowe maki
1 lyzeczka oregano (jak po polsku?)
1/2 lyzeczki kminku
1 1/2 lyzeczki chili w proszku (wiecej lub mniej, do smaku)
1 puszka (14 1/2 uncji..., sorry ale to amerykanski przepis :-) calych
pomidorow
1 puszka (15 uncji) fasolki czerwonej
sol
pieprz
Na srednim ogniu, cebula, czosnek i przecier gotowac przez 5 minut. Dodac
maslo, az sie rozpusci, potem make, oregano, kminek, chili, pomidory i
wolowine. Gotowac bez przykrycia 8 minut i dodac fasolke, sol i pieprz. Moj
przepis ma wolowine zmielana, takze nie trzeba gotowac dlugo, ale jezeli
wolowina jest w kawalkach, nalezy gotowac nieco dluzej.
Setsuna.
"Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> wrote in message
news:9lqtef$cgu$1@news.tpi.pl...
> Jadłam toto niedawno i dokonując analizy składników na patelni
stwierdziłam,
> że była tam wołowina w kostkach (muuuuuuuu), fasolka czerwona i biała, cos
> tam jeszcze i podane było z ryżem dzikim przysmażonym z cebulką. Wszystko
> ostre jak diabli i piekielnie smaczne.
> Czy jakas dobra dusza nie podrzuciłaby mi na to dokładnego przepisu?
>
> Wkn
>
> ps. właśnie tworzę zupe meksykańską, juz pachnie
>
>
|