Data: 2006-07-20 11:25:22
Temat: Re: Cackanie z cukinią ;)
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gosia Plitmik wrote:
>> Dokładnie tak, jak ogórki. Młode albo pokrojone cukinie ułożyć
>> w gliniaku/słoiku wyłożonym od spodu liśćmi chrzanu. Dołożyć
>> czosnek, koper, kawałek chrzanu, przykryć liśćmi wiśni Zalać zimną
>> solanką w proporcji czubata łyżka soli na litr wody. Jak przyzwoita woda
>> to nieprzegotowana. Jak kamionka, to przykryc i docisnąć, jak słoik
>> to zakręcić lekko, po dwóch dniach mocno i postawić "na głowie".
>
> I to juz mozna wcinac? a do słoikow tez mozna dac. Ja jestem kiszeniowy
> laik;-(Ostatnio ogórki mi sflaczały,a takie dobre, z papryka chili
> zrobiłam
No z wcinaniem to bym jakiś tydzień poczekała, daj jej szansę
się ukisić :)
>
> Super, biore się do dzieła zaraz, tylko liście wisni musze zorganizowac
>
Jak nie znajdziesz, to może być chrzan na spod i na wierzch, albo
porzeczka.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|