Data: 2006-07-20 10:13:25
Temat: Re: Cackanie z cukinią ;)
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krystyna Chiger napisał(a):
> Dokładnie tak, jak ogórki. Młode albo pokrojone cukinie ułożyć
> w gliniaku/słoiku wyłożonym od spodu liśćmi chrzanu. Dołożyć
> czosnek, koper, kawałek chrzanu, przykryć liśćmi wiśni Zalać zimną
> solanką w proporcji czubata łyżka soli na litr wody. Jak przyzwoita woda
> to nieprzegotowana. Jak kamionka, to przykryc i docisnąć, jak słoik
> to zakręcić lekko, po dwóch dniach mocno i postawić "na głowie".
I to juz mozna wcinac? a do słoikow tez mozna dac. Ja jestem kiszeniowy
laik;-(Ostatnio ogórki mi sflaczały,a takie dobre, z papryka chili
zrobiłam
> marynowanej można spróbować po kawałku imbiru na słoik. ZRób i z imbirem
> i bez, to będziesz wiedziała, które lepsze.
Super, biore się do dzieła zaraz, tylko liście wisni musze zorganizowac
--
Gosia
|