Data: 2016-04-20 07:06:26
Temat: Re: Chałwa - zrób to sam
Od: bbjk <b...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 16-04-19 o 23:43, Jarosław Sokołowski pisze:
> Chałwę czasem sobie kupię w Lidlu, jak mnie chcica na nią weźmie.
I ja, teraz tam był, czy jest grecki tydzień i chałwa, a także lukumi
obecne. Ale to nie to...
> Chałwa to dla mnie jedna z tych rzeczy, co w nich na smak wpływa
> najbardziej 'genius loci'. Niekoniecznie powzięty osobiście --
> och, jak ktoś skądeś przywiezie, z pakunków odwinie, nożem pokroi,
> na stół położy i opowiadać zacznie, to to jest własnie to. Nigdy
> by mi do głowy nie przyszło, by coś takiego samemu robić.
...co jedzone na miejscu.
Ciekawe, dlaczego wszystko najbardziej smakuje w swoim rodzimym miejscu?
--
B.
|