Data: 2005-08-12 08:12:44
Temat: Re: Cheb - temperatora pieczenia?
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik MarcinB napisał:
> Pytanie jest więc następujące: co mam robić? Jak w przepisie jest 250oC,
> to dać 180oC? Drugi wypiek z gotowej mieszanki prawdopodobnie zrobię w
> tej temperaturze, ale co z innymi przepisami? A może ma ktoś inny
> pomysł, co może być nie tak?
Piekę chleby często i namiętnie, rozmaite. Bez problemów. Nastawiam
temp. na 190-200 stopni, a do piekarnika daję naczynie z wodą, by chleb
nie wysychał podczas pieczenia - może w tym problem? Blachę stawiam na
najniższym poziomie piekarnika na ok. 45 minut. Nie włączam dodatkowych
funcji, tylko proste grzanie z dołu i z góry.
Bagietki piekę krócej w temp. ~250 (+ naczynie z wodą) i też jest ok.
--
pa, Basiabjk
|