Data: 2003-05-20 15:40:39
Temat: Re: Chinszczyzna
Od: "Agnieszka" <a...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jorgi" <s...@p...fm_skasujto> napisał w wiadomości
news:Xns9381B0146D915JorgiXNews@127.0.0.1...
> Witam.
>
> Mam do sznownych grupowiczow(ek) pytanie.
>
> Czy znacie moze jakies niezbyt trudne do zrobienia samemu (przez faceta
> :) ) jedzonko Chiskie ??
>
Szybka i latwa chinszczyzna
1-2 piers kurza lub kawalek schabu
2 torebki mrozonki "Mieszanka chinska"
2 Fix do Potraw Chinskich Knorra
Mieso pokroic w kostke, obsmazyc na oleju i do gara razem z mrozonkami,
przysolic troszke+troszke wody, zeby sie nie przypalilo.
Jak warzywa beda prawie miekkie wlac wymieszanego w malej ilosci zimnej wody
fixa i podusic razem pare minut (tyle co na torebce fixa napisane).
Mozna dorzucic (przed fixem) pomidory swieze lub z puszki cale, bez tej
wody, bo bedzie za rzadkie.
Agnieszka
|