Data: 2003-11-16 16:08:44
Temat: Re: Chleb Fiony - chwale bardzo :)
Od: Shrek <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A ja go wlasnie robie, i pierogi szwedzkie Kruszyny. Nie wiem tylko, czy
> chleb mi wyjdzie, bo za nic nie moge rozgrzac piekarnika do 250 stopni...
>
> Wieczorem napisze, czy da sie go upiec tez w nizszej temp...
Ostatnie badania dowodza niezbicie, ze mozna, a nawet trzeba chlebek
Fioni piec w nieco nizszej temperaturze.
Ja zaczynam w ok. 230 st. i ja skorka sie przyrumieni lekko przykrecam
tak powiedzmy do 200-210 st.
Uwaga: caly czas pieke w piekarniku z termoobiegiem. Byc moze, ze w
tradycyjnych piekarnikach tzreba piec o te pare stopni jednak wyzej.
Pozdr.,
Shrek
|