Data: 2005-05-20 20:05:56
Temat: Re: Chwalę ciasto z rabarbarem i budyniem
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara K. wrote:
> Upiekłam dzisiaj ciasto z przepisu Jini. Wyszło pyszne. Jednak następnym
> razem musze pamiętać o nieco większej ilości cukru, albo o mniej kwaśnym
> rabarbarze :-)
> W każdym razie polecam.
>
> Pozdrawiam rabarbarowo :-)
> Barbara.
>
>
Natchniona tym przepisem zrobilam taki wariant:
Spod z kruchego ciasta, podpieczony
na to podwojna wartstwa pokrojonego rabarbaru posypanego 1/4 szklanki
cukru i 2 lyzkami maki kartoflanej i wymieszanego z tym cukrem i maka
na to 220 g serka homogenizowanego utartego z 3 zoltkami i pol szklanki
cukru
Piec w 180C/350F az upieczone, dlugo, okolo godziny. Ja przykrylam
wierzch folia aluminiowa zeby sie nie przypalalo. Blache z ciastem
ustawilam na wiekszej blasze, co zabezpiecza piec przed kapaniem jak
rowniez zabezpiecza spod przed nadmiernym zbrazowieniem.
Magdalena Bassett
|