Data: 2001-01-16 01:44:03
Temat: Re: Ciasto do pizzy?????
Od: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska wrote >
> > A mi się skojarzyło pytanie z tym tematem... Przypuśćmy, że zrobię
ciasto
> na pizze, ładnie mi wyrośnie (jakiś "dróżdż")... A jeszcze nie pora na
> pieczenie... Czy wstawienie go do lodówki jest skuteczną metodą na ty by
> upiec je za 3 godziny...
Oczywiscie ze tak. Tak wlasnie sie robi w kazdej pizzerii.
Robia tego ciasta ogromne ilisci na raz. Po wyrosnieciu
dziela na odpowiednie porcje wkladaja do woreczkow foliowych,
ktore szczelnie zamykaja i do lodowki.
Potem stopniowo w miare potrzeby wyjmuja to ciasto z lodowki
i preparuja pizze.
Takie ciasto mozna przechowywac w lodowce max 3 dni.
Ania
Dzisiaj wieczorem chcę zrobić, ale muszę
> przygotować wcześniej, bo wychodzę na zebranie do dzieci do szkoły, a jak
> wrócę to chcę tylko ciach i do pieca... Czy ktoś z was kiedyś tak
przerywał
> wyrastanie ciasta i jaki był efekt...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
|