Data: 2016-10-29 23:28:44
Temat: Re: Ciasto drożdżowe bez pszenicy
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-10-29 o 23:13, Animka pisze:
> W dniu 2016-10-29 o 22:55, FEniks pisze:
>> W dniu 29.10.2016 o 00:17, Animka pisze:
>>> W dniu 2016-10-28 o 22:25, Akarm pisze:
>>>> W dniu 28.10.2016 o 19:51, Qrczak pisze:
>>>>> może temperatura była zbyt niska?
>>>>
>>>> Wydaje mi się, że nie. Ustawiłem ok. 180 stopni, grzanie z dołu i
>>>> góry, z pracującym wiatrakiem. Jabłka na górze trochę się przypaliły.
>>>> Brytfanna stała na drugim poziomie (na pięć) od dołu.
>>> Nie rozumiem po co grzanie z góry i dołu.
>>
>> Żeby się równomiernie ciasto piekło.
>>
>>> Ja piekę na gazie (elektrycznego pieczenia jeszcze ani razu nie
>>> włączałam).
>>
>> Masz piekarnik gazowo-elektryczny? Spróbuj kiedyś z ciekawości.
>>
>> Ewa
> Powiem szczerze. Bardziej mi smakuje upieczone ga gazie np. schab, czy
> ciasto.
Gaz ogrzewa piekarnik, ,piecze w piekarniku całe ciasto przecież.
Najpierw plomień się pali mocniej, a jak osiągnie w piekarniku
odpowiednią tempreaturę to plomień pali się słabiej.
> Używa się albo gazu albo elektryki, nie powinno się właczać grilla
> razem z gazem. Muszę kurczaka upiec, ale nie ma w rym piekarniku
> rusztu obrotowego.ani jakiegoś widelca do kompletu. Ruszt to jest. Nie
> praktykowałam ani razu,Jak się piecze elektrycznie to trzeba uchylić
> drzwiczki i włożyć pod palniki taka specjalną metalową chyba
> podkładkę, żeby palniki się nie popaliły. Kuchenka to Mastercook,
> której fabryka upadla zaraz po tym jak kupilam kuchenkę.
>
Za pąd dużo płacę, za gaz ~ 45 zł na 2 m-ce.
--
animka
|