Data: 2001-04-13 10:29:13
Temat: Re: Ciasto karmelowe
Od: "ulla" <U...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iwona B. napisał(a) w wiadomości: <9b54fb$q2f$1@news.onet.pl>...
>Witam ponownie!
>Radosnych, slonecznych i pelnych smacznosci Swiat Wielkanocnych dla
>wszystkich grupowiczow.
Dziękuję i wzajemnie
>2. 6 bialek i 30 dag. cukru ubic na sztywno, dodac do tego 12 dag. wiorek
>kokosowych, 10 dag. orzechow mielonych, 10 dag. orzechow krojonych, 15 dag.
>prince polo (4 szt.) utartych na tarce o grubych oczkach. Wszystko
>delikatnie wymieszac, wylozyc na blache z pergaminiem i upiec.
Ile czasu trzeba to piec coby nie przypalić? I w jakiej temperatutrze?
>0.5 kostki masla, 0.5 kostki margaryny i 3/4 puszki karmelu utrzec na
>jednolita mase.
A pół kostki masła nie wystarczy?
Acha dlaczego ciemny biszkopt i czym ewent. go przyciemnić?
Przepis bardzo interesujący, chyba spróbuję zrobić.
ula.
|