Data: 2003-07-10 22:13:08
Temat: Re: Ciasto na urodziny - JAKIE???
Od: w...@g...pl (Elżbieta)
Pokaż wszystkie nagłówki
Wojciech Ściesiński wrote:
> Jeśli włożyłaś do mikrofali i włączyłaś właśnie mikrofale to ... wcale
> się nie dziwię, że efektem była zupełna porażka.
Aleś mnie pocieszył :(
No cóż, a ja się jednak zawzięłam...Poszłam po jeszcze jedną kostkę
margaryny (jabłka zostały) i namieszałam nowe ciasto (o mało co nie
zapomniałam dodać proszku do pieczenia, to by dopiero było).
Mikrofale oddają
> energię do całej objętości ciasta więc szybciej się ono nagrzewa
No i ztego właśnie powodu tym razem dałam krótszy czas, a przede
wszystkim mniejszą moc.
No i....... może nie smakuje aż tak rewelacyjnie jak u Netusi (Netusia,
ja je chyba jednak jadłam u ciebie), ale jak na kogoś kto ma dwie lewe
ręce do tego typu rzeczy i jak na to, że upieczone w kuchence to
jest.....pyszne. Ciekawe co na to powiedzą jutro rano moje chłopaki??
>
> Jeśli w mikrofali chcesz coś upiec to stosuj funkcję termoobiegu
> (jeśli masz tą funkcję).
>
Nie mam
--
Elżbieta
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|