Data: 2015-12-20 16:41:55
Temat: Re: Cielęcina
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 20 Dec 2015 09:57:05 +0100, Stokrotka napisał(a):
>>>... po zrobieniu kieszeni trzeba zamarynować
>> mięso (marynata ma wcieknąć w kieszeń) na jakieś 12-16 godzin.
>
> Nie wiem, mi jakoś to marynowanie do cielęciny nie pasuje.
> Wydaje mi się, że marynuje się tłustsze mięsa: wiepszowinę, zwłaszcza
> żeberka,
> albo kaczkę.
> Zreszztą teraz to nic nie marynuję. Jakoś mi nie smakuje,
> wyhoodzi niby kruhe , ale ciężej strawne.
> A i może być niebezpieczne. I loduwkę zapyha pszed wigilią.
E tam.
--
XL
O smoleńskiej katastrofie będziemy wciąż Polakom przypominać - dopóki nie
zostanie należycie wyjaśniona!
Nie ma zgody na raport skompromitowanej ucieczką Anodiny w tej sprawie!
|