Data: 2006-05-27 16:36:02
Temat: Re: Ciemny chleb (poprzedni nie dotarl)
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 27 mai 2006 ? 18:20:58, dans <e59ua7$e4m$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>>> Do zaczynu dodalem trzy lyzeczki miodu i spodziewalem sie, ze otrzymam
>>> ciemny chleb. Chleb nie wyszedl ciemny (chociaz bardzo pyszny).
>>> Jakich wiec (naturalnych) skladnikow nalezty dodac aby otrzymac
>>> ciemny chleb?
>>
>> O ile si? nie myl?, najcz??ciej dodaje si? karmel. Czyli spalony cukier po
>> prostu.
> W jakich proporcjach?
To zalezy od stopnia skaramelizowania, mozesz miec karmel jasny lub
ciemny. Ile ta sa niewielkie ilosci, np. wlasnie 3 lyzeczki.
Ewcia
--
Niesz
|