Data: 2014-01-25 09:37:32
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-25 09:28, Qrczak pisze:
> Dnia 2014-01-25 00:20, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Fri, 24 Jan 2014 22:27:25 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2014-01-24 21:55, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Fri, 24 Jan 2014 21:49:17 +0100, FEniks napisał(a):
>>>>> W dniu 2014-01-24 21:39, Qrczak pisze:
>>>>>> Dnia 2014-01-24 21:27, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>>>>>> W dniu 2014-01-24 20:34, Qrczak pisze:
>>>>>>>> Dnia 2014-01-24 20:17, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>>>>>>>> W dniu 2014-01-24 19:21, Paulinka pisze:
>>>>>>>>>> W dniu 2014-01-24 17:56, Ikselka pisze:
>>>>>>>>>>> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i
>>>>>>>>>>> gorrrąca
>>>>>>>>>>> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z
>>>>>>>>>>> fajerrrrek,
>>>>>>>>>>> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Kapuśniak, żurek, gulaszowa, grochowa, fasolowa.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> My ostatnio gustujemy z zupie z czerwonej soczewicy.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Na sposób włoski, indyjski czy arabski?
>>>>>>>
>>>>>>> Zawsze dodaję kumin. Czy to już sprawia sposób arabski?
>>>>>>
>>>>>> Poczekajmy na ekspertyzę...
>>>>>
>>>>> Już mamy. A więc chyba jednak nie.
>>>>
>>>> Soczewica była znana u nas już w neolicie, dlatego spytałam, czy po
>>>> polsku
>>>> nie można.
>>>
>>> Ale przepisu, neolitycznego, już nie podałaś.
>>
>> W ząbki by Cię kujnął 333-)
>
> Kury nie mają (wwszak) ząbków.
Neolityczne miały.
Ewa
|