Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!nx01.iad01.newshosting.com!n
ewshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.
news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Qrczak" <q...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <j4kntg$81v$1@node2.news.atman.pl> <j4lv4s$oed$1@news.onet.pl>
<j4nfcn$q91$1@news.onet.pl>
Subject: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Date: Tue, 13 Sep 2011 13:56:27 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6109
Lines: 33
Message-ID: <4e6f44e4$0$3510$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.187.185.114
X-Trace: 1315914981 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 3510 79.187.185.114:3845
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:337620
Ukryj nagłówki
Dnia dzisiejszego niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
>
> W dniu 2011-09-12 23:55, Aicha pisze:
>> W dniu 2011-09-12 12:46, Paulinka pisze:
>>
>>> Może zainspirujecie mnie na kolejne dni tygodnia.
>>> U mnie dzisiaj kurczak pieczony na butelce z czosnkowym ryżem, a do tego
>>> sałata słodko-kwaśna ze śmietaną.
>>
>> Dziś było spaghetti z piersią pieczonego kurczaka i brokułem w sosie
>> jogurtowym. Generalnie nad obiadem się nie roztkliwiam, bo dla młodej to
>> już drugi w ciągu dnia - coś tam zawsze, symbolicznie chociaż, zjada w
>> szkole.
>
> A ten brokuł podany osobno z sosem jogurtowym, czy jako sos
> kurczakowo-brokułowo-jogurtowy?
>
> Bo właśnie dzisiaj mam ochotę zrobić coś podobnego, ale jeszcze
> zastanawiam się nad wariantem.
> Jadłam ostatnio we Włoszech makaron muszelki z sosem zrobionym z brokułów
> i dużą ilością czosnku, ale na oliwie, bez śmietany, i nic poza tym.
> Pychota! Tylko że ten czosnek dodawał całej potrawie ostrości i nie bardzo
> smakowało córce, więc muszę danie trochę zmodyfikować, ew. zupełnie
> zmienić.
Czymś go jednak będziesz musiała podrasować, bo sam brokuł to raczej mdławy
jest. Dobrze się komponuje ze słonym lub ostrym serem, osobiście bardzo
lubię sałatkę z fetą. Może ogranicz czosnek, a dodaj tej fety. A jakby
jeszcze posypać prażonymi płatkami migdałowymi, o... chyba sama spróbuję
zaszaleć...
Qra, ino nie dziś
|