Data: 2001-01-22 20:58:37
Temat: Re: Co jadłem w 1967 roku?
Od: "RobZa" <i...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:63ao6t0rl5vjv5tg87rbv0832qpcppps7d@4ax.com...
> On 22 Jan 2001 11:43:07 GMT, "Maria" <t...@b...gnet.pl>
> wrote:
(...)> >
> > Maria
> ja jeszcze znam wersje, gdzie zimna juz salatke polewa sie goraca
> mieszanina oliwy i soku z cytryny.
> Czy ta metoda, czy ta - efekt jest taki, ze kartofle wciagaja
> sosik i maja smak , jak marynowane.
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Witam!
Moja Babcia a wlasciwie zony ( pochodzi z Frankenthal w Niemczech ) dodaje
jeszcze drobno pokrojony, zarumieniony boczek a wszystko zakwasza octem (
bez przesady) - Jeny jakie to pyszne zawsze jak do niej jade mam miche
przygotowana specjalnie dla mnie.
Pozdrawiam.
|