Data: 2003-05-11 21:15:44
Temat: Re: Co jest z boczkiem?
Od: maruda <m...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik smeno napisał:
>
>
> ja przygode z zakladami miesnymi mialem 1992 -1993 (poznie nie mialem
> stycznosci z produkcja) no i jak mowilem bylo juz nastrzykiwanie (nie bylo
> nowoscia). Poprosze o namiary gdzie moge znalezc przepis na ta "poledwice
> sopocka" o ktorej mowisz.
>
>
Mam gdzieś książki (z przed wielu lat) traktujące wyłącznie o wędlinach.
Jak je odnajdę, to podzielę się przepisami. Może w innym wątku, ale na
pewno.
Ja miałem praktyki w dużych zakładach mięsnych (z ubojnią) w roku 79
albo 80. Pobyt tam zaowocował dozgonnym wykluczeniem z mojego jadłospisu
sklepowej kaszanki, salcesonu i parówek. Co do wędlin gatunkowych, to
wyglądało to jeszcze całkiem sympatycznie.
|