Data: 2005-03-09 19:18:26
Temat: Re: Co sie dzieje ze smalcem?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 09 Mar 2005 19:30:54 +0100, Waldemar
<w...@t...de> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>>
>> no jasne, ze wsiakl! wsiaka wiecej, jak tluszcz jest nie o
>> dokladnej temperaturze, powyzej ktorej juz raczej nie chce
>> wsiakac ;))
>
>to jest właśnie sztuka. W za niskiej temperaturze masz smalec z
>pączkiem, w za wysokiej masz produkcję węgla.
>
>Waldek
ja kiedys tak swiezo zlowione ryby zalatwilam...robilam fish and
chips - frytki wyszly nawet ok (lubie przypalone rzeczy...) za to
ryba miala panierunek a la karbon a wnetrze lekko
cieple...zjedlismy wewnetrzna strone panierunku.
I frytki ;)))
Moze tajemnica w tym, zeby tluszcz rozgrzac fest, bo po wrzuceniu
czegokolwiek i tak sie jego temperatura obniza, wiec nie dac mu
stygnac za bardzo i od razu zmniejszyc temperature
palnika....dobrze mowie?
Pierz
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|