Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!n
ews.tpi.pl!not-for-mail
From: "liberi" <l...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co w piekarniku?
Date: Tue, 1 Nov 2005 18:15:23 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <dk87pe$t7p$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <dk7m4r$ifp$1@nemesis.news.tpi.pl> <dk810k$qsh$1@news.onet.pl>
Reply-To: "liberi" <l...@b...pl>
NNTP-Posting-Host: aha119.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1130865262 29945 83.25.182.119 (1 Nov 2005 17:14:22
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 1 Nov 2005 17:14:22 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251599
Ukryj nagłówki
Użytkownik "bazyli4" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dk810k$qsh$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "liberi" <l...@b...pl> napisał w wiadomości
> news:dk7m4r$ifp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
> > Z góry bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
>
> Wsypujesz ryż, zalewasz wrzątkiem w ilości dwóch szklanek z odrobiną (w
> braku czajnika elektrycznego może być zimna woda), nasyp przypraw,
> cienko skrój marchewkę, połóż na ryżu udka kurczaka, posyp przyprawami
> (większość będzie unosić się na wodzie, ale nic to). Wstaw całość w 180
> stopni w jakimś naczyniu żaroodpornym z przykrywką (jak przezroczyste,
> to masz kontrolę nad ryżem ;o) i czekaj, aż zabraknie wody a udka na
> wierzchu pięknie się zrumienią. Tak przetrzymałem ostatni remont (no,
> nie tylko tak, ale to najłatwiej i najszybciej). Wariantować można
> różnie, ja uwielbiałem mieszać ten ryż z rodzynkami. Ilość wody raczej
> od wyczucia zależy i rodzaju ryżu (często kleisty wychodzi, jak kto się
> boi wody to potem zęby łamie na ziarnach).
>
Wody się nie boję :-) Tak właśnie zrobiłam kaszę w piekarniku.
A jakie warzywo do tego się podaje? Jakieś na ciepło, czy na zimno?
Pozdrawiam
Dorota
|