Data: 2009-08-18 21:23:16
Temat: Re: Co w słoiki do obiadu?
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:0d43af13-7765-476f-81d0-8c954355226d@s15g2000yq
s.googlegroups.com.
..
On 17 Sie, 22:34, "lemonka" <a...@a...com> wrote:
> Pomidory należą do tej samej rodziny roślin, co ziemniaki/.../Sałatka
też smakuje fajnie, ale jej obróbka cieplna
> jak dla solaniny jest zdecydowanie za krótka.
A jak to się ma do gotowania ziemniaków? Nie solonych wcześniej, nie
odciska się z nich soku i gotuje krócej, niż słoiki z sałatką?
Jadasz owoce ziemniaków?
A np. do bakłażanów? Też z psiankowatych. Te to się dopiero krótko
obrabia, a mówią, że kuchnia śródziemnomorska jest jedną z
najzdrowszych.
Jadasz _zielone_ bakłażany?
http://www.bulgaricus.com/artykuly/pomidory.html
Bomba. "Solanina zostaje zneutralizowana". Ciekawe czym?
|