Data: 2009-08-18 21:49:08
Temat: Re: Co w słoiki do obiadu?
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
czeremcha pisze:
> A jak to się ma do gotowania ziemniaków? Nie solonych wcześniej, nie
> odciska się z nich soku i gotuje krócej, niż słoiki z sałatką?
Z ziemniaków to się chyba bulwy zjada, nie owoce. :)
> A np. do bakłażanów? Też z psiankowatych. Te to się dopiero krótko
> obrabia, a mówią, że kuchnia śródziemnomorska jest jedną z
> najzdrowszych.
Bakłażana zielonego jeszcze nie jadłam. Zresztą dojrzały też mi nie
bardzo smakuje, chyba że zapiekany z pomidorami. Dojrzałymi oczywiście.
W ogóle to nie rozumiem, co to za pomysł z tym jedzeniem niedojrzałych
pomidorów. IMO najlepsze są tylko słodkie, bardzo dojrzałe, ale jeszcze
nie zbyt miękkie.
Ewa
|