Data: 2005-07-31 21:22:14
Temat: Re: Co z nóg oprócz meduzy?
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-
> Pieds de Porc Sainte-Ménehould
===
To ja tylko dla formalności spytam, co z tak przyrządzonych nóżek nadaje się
dla francuskiego podniebienia do zjedzenia. Są tam niewielkie kawałki
mięsa - to jasne, są różne takie galaretowate części (chyba ścięgna i jakieś
chrząstki, których do galarety nie daję, mimo, że znam takich, którzy dają),
będzie też dobrze rozgotowana skóra, no i miękkie kopytka. Kości, których
jest większość, pomijam.
Pytam, bo wygłąda na to, że z tych sześciu nóżek wyjdzie porcja dla jednej
osoby. Chyba, że zje się wszystko, za wyjątkiem kości?
waldek
===
|