Data: 2005-09-12 12:37:37
Temat: Re: Co z pigwy?
Od: Maciek 'Babcia' Dobosz <b...@j...org.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 12 Sep 2005 11:26:50 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>On Mon, 12 Sep 2005 06:53:54 +0200, Maciek 'Babcia' Dobosz
><b...@j...org.pl> wrote:
>
>>Dostaliśmy wczoraj wiaderoko pigwy. No i szukam inspiracji co z tego
>>zrobić. Jendego nie bedę robić - pigwówki. Dostaję ją w dużych
>>ilościach wieć nie mam potrzeby by sam robić. Może jakieś przetwory?
>>
>>Zdrówko
>
>nastawic pigwowke
Jak wyżej napisałęm - tego mam dostatek. Teść robi i to takie ilości
że mamy jeszcze zapasy takiej co ma już 3-4. Młodsza stoi i oniej
zpaominamy.
>
>Zrobic taki przecierany dzem (co wyglada jak starodawna
>marmelada, taka z bloku...chodzi o konsystencje, nie o blok czy
>dawne czasy :PP ), dobry do sera typu cheddar
Właśnie o jakimś dżemie czy marmoladzie myślałem - dlatego szukam
inspiracji.
Zdrówko
--
Maciek 'Babcia' Dobosz
http://www.banshee.org.pl
N.A.S.K. Nieudolny Administrator Sieci Komputerowej
http://paintball.info.pl
|