Data: 2006-11-19 21:06:07
Temat: Re: Co z sera topionego ?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Panslavista wrote:
>>> ser można przetopić po raz drugi, nawet na makaronie...
>> Hrrr. A w jakim celu? :>
> A posmaruj sobie chlebek, jak wola.
Do tego muszę "przetapiać (ser) po raz drugi".
> Nie wiem, czy wiesz, że jest founde mięsne, a nie tylko serowe?
Poważnie?!
> A nazwy użyłem jako nazwy typu potraw a nie jednej receptury.
Napisałeś, że ser topiony nadaje się na *founde*. Podejrzewam, że
chodziło Ci o ten polski relikt w takich blokach opakowanych w
sreberko, totalnie bez smaku. Oczywiście ma swoje miejsce w naszych
sercach, tak samo jak pralka Frania i serki homogenizowane. Ale do
founde to on się nie nadaje.
> Widać nie rozmawiamy tym samym językiem - macie braki w języku
> polskim.
A takie mówienie w liczbie mnogiej to mi się źle kojarzy... :)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|