Data: 2006-10-23 15:24:28
Temat: Re: Co źle zrobiłam - fondue nie wyszło
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 23 Oct 2006 17:03:53 +0200, Waldemar
<w...@z...fu-berlin.de> wrote:
>asia schrieb:
>> Spróbuj z gruyerem (ja osobiście nie lubię, ale tak jest
>>> bardziej oryginalnie ;-)), albo z goudą.
>>
>> czemu nie lubisz? ma jakis specyficzny smak ten gruyer ?
>
>jak dla mnie jest trochę "bezpłciowy", ale to kwestia smaku. Jakiś taki
>mydlany, ale szczypiący w język. Czasem daję trochę Appenzellera dla
>aromatu, tak 3 części goudy, 1 appenzellera.
>
>Waldek
Mlody gruyer jest bezplciowy, jak i mloda gouda potrafi byc. a
appenellera to u nas w domu lubie tylko ja, nawet nie moge
przemycic do sosu serowego/fondue, bo wolaja, ze im krowa
zalatuje :P
Pierz, zdecydowanie procheddarowy
K.T. - starannie opakowana
|