Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.atman.pl!not-for-mail
From: "Kasia A" <buniapl(nic)@wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Co zrobić z nadmiarem wędliny?
Date: Tue, 13 Apr 2004 09:49:04 +0200
Organization: ATMAN
Lines: 32
Message-ID: <c5g61g$1q04$1@news.atman.pl>
References: <c5g545$ppn$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: gateway2-swidnik.unitron.lublin.pl
X-Trace: news.atman.pl 1081842544 59396 62.233.131.58 (13 Apr 2004 07:49:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 13 Apr 2004 07:49:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198208
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:c5g545$ppn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Zostało mi pewnie z pół kg wędliny po świętach i nie wiem, co z nią
zrobić,
> a za 2 dni nie będzie się już nadawała do jedzenia. Macie jakieś pomysły?
mozna z tego zrobic pyszna drozdzowa pizze z bardzo miesnym farszem, ktory
bym zrobila tak:
podsmazyc z 2-3 wieksze cebulki
pozniej pokrojona wedlinke (nie musi byc wszystka ale to wedlug uznania i
wielkosci pizzy)
ze dwie lyzeczki koncentratu pomidorowego rozpuscic w niepelnej szklance
wody i zalac tym cebulke z wedlina (do wyboru mala butelka soku
pomidorowego)
dodac puszke kukurydzy
smarzyc
dodac przyprawy sol, pieprz i inne(ja uwielbiam oregano :))
jak sosu troche wyparuje to niech troszke przestygnie i na ciasto drozdzowe
posypac serkiem i do piekarnika
juz zazdroszcze obiadku:)
smacznego!!
--
( )''. .''( )
( (Y) )
(..) * * (..)
(''') _'_ (''') KasiaA
|