Data: 2016-11-20 19:53:19
Temat: Re: Coś elektrycznego do tarcia ziemnieków
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:5830bb2b$0$15199$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 19.11.2016 o 19:54, Animka pisze:
>> W dniu 2016-11-19 o 14:06, FEniks pisze:
>>> Ja akurat mam taką:
>>> http://www.zelmer.pl/dla-kuchni/maszynki-do-mielenia
/mm1200-89
>> Ty masz raczej jakąś nowocześniejszą :-)
>
> No bo dopiero co ją kupiłam! W końcu dojrzałam do maszynki do mięsa. ;)
>
Ja też długo dojrzewałam do tego :) Ale nie żałuję. Mam ją od prawie 5 lat.
Tyle kilogramów kapusty, mięsa i innych warzyw co ona przerobiła to ręce by
mi odpadły od szatkowania ;)
Od tamtej pory sama mielę mięso na mielone. Wykorzystuję do robienia farszy
do pasztecików (gotowane mięso). Szatkownica do wszystkiego: różne placki
(ziemniaczane, z cukinii), przetwory (szwedzka, kapusta kiszona) czy
surówki, a nawet ser żółty na pizze. Zawsze tarcie na zwykłej tarce kończyło
się pociętymi palcami i startymi paznokciami ;) Teraz nie mam tego problemu,
a nawet jeśli trzeba cały osprzęt po robocie umyć to i tak szybciej mam
starte/zmielone niż ręcznie :) Dla mnie genialna rzecz :)
Pozdrawiam,
Justyna Vicky S.
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
https://www.avast.com/antivirus
|