Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "rageofhonor" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <54cb6173$0$9955$65785112@news.neostrada.pl>
<mafnq5$ufu$1@speranza.aioe.org>
<54cb88c1$0$2206$65785112@news.neostrada.pl>
<man8vq$1jb$1@node1.news.atman.pl>
<54cf65f0$0$2201$65785112@news.neostrada.pl>
<manpkt$24b$1@node2.news.atman.pl>
Subject: Re: Cydr wlasnej roboty [OT]
Date: Mon, 2 Feb 2015 17:20:15 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Lines: 34
Message-ID: <54cfa334$0$2185$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 89-68-70-207.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1422893877 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2185 89.68.70.207:4688
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:360604
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wiesiaczek" <W...@v...pl> napisał w wiadomości
news:manpkt$24b$1@node2.news.atman.pl...
>W dniu 02.02.2015 o 13:01, rageofhonor pisze:
>>
>> Użytkownik "Wiesiaczek" <W...@v...pl> napisał w wiadomości
>> news:man8vq$1jb$1@node1.news.atman.pl...
>>> W dniu 30.01.2015 o 14:36, Tomasz pisze:
>>>> Fajne rady, ale ja pytałem o drożdże a Ty zmieniasz kierunek wątku.
>>>> Takie teksty powinieneś pisac na grupie pl.sci.pedaly
>>> ...
>>>>> zgniłe jabłka daj myśliwym zrób z tego zaczyn, przepuść i zrób bimber,
>>>>> cydr jest dla pedałów
>>>
>>> Wcale nie fajne, bo próbowałem przepuścić zaczyn z jabłek.
>>> Wyszedł mi aceton! No, może zmieszany z alkoholem, ale zupełnie
>>> niezdatny do picia!
>>> Dopiero po tym, uświadomiłem sobie, że nigdzie nie spotkałem wódki z
>>> jabłek, a możecie wierzyć, że znam się na tym :)
>>
>> Może złapałeś infekcję (bakterie acetonowe). To by tłumaczyło nuty
>> acetonu.
>
> Hmm... możliwe.
> A jest sposób, żeby takiej infekcji uniknąć?
Pewności nigdy nie ma. Jedyną możliwością jest zachowanie czystości na
wszystkich etapach produkcji. A nawet wtedy nie ma 100% gwarancji.
Balon dobrze wymyć szczotką z dodatkiem płynu do mycia naczyń a plastikowy
pojemnik fermentacyjny po umyciu przelać wrzątkiem. Niestety balonu nie
można przelać wrzątkiem bo pęknie. Wszystkie inne akcesoria też można dobrze
wymyć i przelać wrzątkiem o ile nie są ze szkła.
|