Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czas szparagów... Re: Czas szparagów...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czas szparagów...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!news.glorb.com!npeer02.iad.highwinds-media.
com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting
.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo
-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "rageofhonor" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <519dcc03$0$26697$65785112@news.neostrada.pl>
<519dea80$0$1255$65785112@news.neostrada.pl>
<519e0e56$0$1259$65785112@news.neostrada.pl>
<2...@d...googlegroups.com>
<519e21c2$0$26701$65785112@news.neostrada.pl>
<5...@g...googlegroups.com>
Subject: Re: Czas szparagów...
Date: Tue, 28 May 2013 00:59:16 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Lines: 26
Message-ID: <51a3e4fc$0$26683$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 89-69-124-226.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1369695484 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 26683 89.69.124.226:1994
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2432
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:351242
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Stachu Chebel" <s...@g...com> napisał w wiadomości
news:591ad378-e04c-4927-a240-c74a8b7990d8@gw5g2000vb
b.googlegroups.com...

>> Jest super pyszny. Przepis na 6 porcji. 540 kcal / porcja. Niestety
>> strasznie kaloryczny:
>>
>> 250 g masła, 3 żółtka, 3 łyzki wody, 1 łyżka soku z cytryny, sól, biały
>> pieprz, pieprz cayenne
>>
>> Rozpuścić masło w garnku ale nie podgrzewać za mocno. W drugim garnku
>> żółtko
>> zmieszać z sokiem z cytryny, wodą i solą. Granek wsadzić do gorącej wody.
>> Mieszać trzepaczką a najlepiej mikseram aż do momentu gdy masa stanie się
>>kremowa. Wyciagnąć garnek z gorącej wody bo sos się zetnie. Teraz po
>> łyżeczce dodawać rozpuszczone masło ciągle mieszając. Potem już można
>>dodawać masło łyżkami. Solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne doprawić.
>> Zaraz podawać. Sosu nie można potem odgrzewać bo się zetnie.

>Dzięki!! Podejmę próbę w Sobotę. Jak będzie coś "nie hallo", cała
>wina spada na Ciebie.

Jak efekty? Ja dzisiaj robiłem i było fantastycznie. Daniem były zielone
szparagi owinięte szynką i liściem chrzanu bo nie miałem szałwi. Sos można
doprawić jeszcze odrobiną cukru pudru i trochę magii.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.05 rageofhonor
28.05 Ikselka
28.05 Paulinka
29.05 rageofhonor
29.05 Stefan
29.05 rageofhonor
29.05 czeremcha
04.06 Ikselka
04.06 czeremcha
04.06 Ikselka
15.06 Sara
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"