Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czas szparagów... Re: Czas szparagów...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czas szparagów...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!news2.euro.net!209.197.12.246.MISMATCH!nx02
.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.ne
ostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "rageofhonor" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <519dcc03$0$26697$65785112@news.neostrada.pl>
<519dea80$0$1255$65785112@news.neostrada.pl>
<519e0e56$0$1259$65785112@news.neostrada.pl>
<2...@d...googlegroups.com>
<519e21c2$0$26701$65785112@news.neostrada.pl>
<5...@g...googlegroups.com>
<51a3e4fc$0$26683$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Czas szparagów...
Date: Tue, 28 May 2013 01:02:04 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
Lines: 33
Message-ID: <51a3e5a3$0$1267$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 89-69-124-226.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1369695651 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 1267 89.69.124.226:1997
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:351243
Ukryj nagłówki


Użytkownik "rageofhonor" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:51a3e4fc$0$26683$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Stachu Chebel" <s...@g...com> napisał w wiadomości
> news:591ad378-e04c-4927-a240-c74a8b7990d8@gw5g2000vb
b.googlegroups.com...
>
>>> Jest super pyszny. Przepis na 6 porcji. 540 kcal / porcja. Niestety
>>> strasznie kaloryczny:
>>>
>>> 250 g masła, 3 żółtka, 3 łyzki wody, 1 łyżka soku z cytryny, sól, biały
>>> pieprz, pieprz cayenne
>>>
>>> Rozpuścić masło w garnku ale nie podgrzewać za mocno. W drugim garnku
>>> żółtko
>>> zmieszać z sokiem z cytryny, wodą i solą. Granek wsadzić do gorącej
>>> wody.
>>> Mieszać trzepaczką a najlepiej mikseram aż do momentu gdy masa stanie
>>> się
>>>kremowa. Wyciagnąć garnek z gorącej wody bo sos się zetnie. Teraz po
>>> łyżeczce dodawać rozpuszczone masło ciągle mieszając. Potem już można
>>>dodawać masło łyżkami. Solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne doprawić.
>>> Zaraz podawać. Sosu nie można potem odgrzewać bo się zetnie.
>
>>Dzięki!! Podejmę próbę w Sobotę. Jak będzie coś "nie hallo", cała
>>wina spada na Ciebie.
>
> Jak efekty? Ja dzisiaj robiłem i było fantastycznie. Daniem były zielone
> szparagi owinięte szynką i liściem chrzanu bo nie miałem szałwi. Sos można
> doprawić jeszcze odrobiną cukru pudru i trochę magii.
Dodam jeszcze że ugotowane szparagi w takim pakiecie z szynką i liściem
chrzanu smażyłem na głębokim oleju przez kilka minut.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.05 Ikselka
28.05 Paulinka
29.05 rageofhonor
29.05 Stefan
29.05 rageofhonor
29.05 czeremcha
04.06 Ikselka
04.06 czeremcha
04.06 Ikselka
15.06 Sara
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"