Data: 2015-03-12 22:05:52
Temat: Re: Czosne co zrobić
Od: wolim <n...@p...tu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-03-11 o 14:17, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 10 Mar 2015 13:46:11 -0700 (PDT), Kris napisał(a):
>
>> Mam dość duży zapas czosnku, polskiego Harnasia i raczej "tradycyjnie" go do lata
nie przejem.
>> Co można z tego zrobic, zamarynować czy na jakąś inna przekąske przerobić?
>> Co radzicie?
>
> http://www.kardiochirurgia.cm-uj.krakow.pl/sons/nale
wka.html
>
> "NALEWKA TYBETAŃSKA
>
> W roku 1971 wyprawa UNESCO znalazła w jednym z klasztorów Tybetańskich
> receptę na 'Eliksir Młodości" datowaną na V-IV w.pne.
>
> Nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu,
> wypłukuje nie rozpuszczony wapń, szybko poprawia przemianę materii,
> oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, paraliżowi,
> powstawaniu nowotworów, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza
> organizm (siły witalne).
>
> RECEPTURA:
>
> 35 dkg. obranego czosnku (z nowych zbiorów) rozetrzeć i zmieszać z 200 ml
> czystego spirytusu, szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym
> miejscu (ale nie w lodówce) na 10 dni. Następnie masę przecedzić, przelać
> do słoika i postawić jeszcze na 4 dni.
> Stosować wg następującego schematu:
> DZIEŃ Śniadanie Obiad Kolacja
> 1 1 kropla 2 krople 3 krople
> 2 4 5 6
> 3 7 8 9
> 4 10 11 12
> 5 13 14 15
> 6 16 17 18
> 7 19 20 21
> 8 22 23 24
> 9 25 25 25
> 10 25 25 25
>
> Potem należy przyjmować po 25 kropli 3 razy dziennie dopóki nalewka się nie
> skończy. Dodatkowo zaleca się picie 50 ml. kefiru lub jogurtu"
U mnie by to nie postało dłużej jak 2 dni.
Nie ze względu na czosnek :)
Pozdrawiam,
MW
|