Data: 2010-12-10 09:22:20
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"witek J" <j...@p...p.lodz.pl> wrote in message
news:idsqgl$g4o$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista presented the following explanation :
>> "medea" <x...@p...fm> wrote in message
>> news:4d0138b5$0$22795$65785112@news.neostrada.pl...
>>>W dniu 2010-12-09 18:30, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 17:09:23 +0100, medea napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2010-12-09 16:06, Ikselka pisze:
>>>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 15:52:52 +0100, medea napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> W dniu 2010-12-09 14:03, Ikselka pisze:
>>>>>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 11:23:02 +0100, medea napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> To wyja?nijcie wreszcie (Ty albo Witek), jakie jeszcze białko jest
>>>>>>>>> w tej
>>>>>>>>> m?ce oprócz glutenu.
>>>>>>>>
>>>>>>>> W CHLEBIE.
>>>>>>>> Nie chodzi o białko W MˇCE
>>>>>>>
>>>>>>> Chleb się robi z m?ki przecież, a te białka w tajemniczych
>>>>>>> okoliczno?ciach chyba nie znikaj? po drodze?
>>>>>>>
>>>>>>> Ewa
>>>>>>
>>>>>> Możesz zacytować, z czego wnioskujesz owo "znikanie"? Bo może
>>>>>> wreszcie
>>>>>> dojdziemy do jakich? ustaleń.
>>>>>
>>>>> W takim razie na czym polega różnica między m?k? a chlebem, bior?c pod
>>>>> uwagę temat tej dyskusji?
>>>>>
>>>>
>>>> OdpowiedĄ pytaniem na pytanie jest niegrzeczna.
>>>
>>> Skoro twierdzisz, że w chlebie nie ma czego? co jest w m?ce, z której
>>> się go piecze, to wnioskuję, że co? się z tym czym? w tajemniczy sposób
>>> dzieje. Pytam - co się dzieje z tym czym??
>>>
>>> Ewa
>>
>> Denaturuje.
>
> HAHAHA
> Denaturacja białek - to nie znikanie, tylko utrata ich funkcji
> biologicznych (najczęściej enzymatycznych) w wyniku utraty specyficznej
> budowy przestrzenej (trójwymiarowej).
> Idziecie w zaparte i robi się coraz zabawniej ;-)
> Witek
Nigdzie nie twierdziłem, że coś znika, a ty zdaje się chcesz twierdzić, że
białka nie ulegają denaturacji.
Nawet nie rozumiesz, co i do kogo pisałem...
Ja mogę ci przywalić bez zapędzania do kąta, tylko po co?
|