Data: 2010-12-10 09:05:23
Temat: Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
Od: witek J <j...@p...p.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista presented the following explanation :
> "medea" <x...@p...fm> wrote in message
> news:4d0138b5$0$22795$65785112@news.neostrada.pl...
>>W dniu 2010-12-09 18:30, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 17:09:23 +0100, medea napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2010-12-09 16:06, Ikselka pisze:
>>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 15:52:52 +0100, medea napisał(a):
>>>>>
>>>>>> W dniu 2010-12-09 14:03, Ikselka pisze:
>>>>>>> Dnia Thu, 09 Dec 2010 11:23:02 +0100, medea napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> To wyja?nijcie wreszcie (Ty albo Witek), jakie jeszcze białko jest w
>>>>>>>> tej
>>>>>>>> m?ce oprócz glutenu.
>>>>>>>
>>>>>>> W CHLEBIE.
>>>>>>> Nie chodzi o białko W MˇCE
>>>>>>
>>>>>> Chleb się robi z m?ki przecież, a te białka w tajemniczych
>>>>>> okoliczno?ciach chyba nie znikaj? po drodze?
>>>>>>
>>>>>> Ewa
>>>>>
>>>>> Możesz zacytować, z czego wnioskujesz owo "znikanie"? Bo może wreszcie
>>>>> dojdziemy do jakich? ustaleń.
>>>>
>>>> W takim razie na czym polega różnica między m?k? a chlebem, bior?c pod
>>>> uwagę temat tej dyskusji?
>>>>
>>>
>>> OdpowiedĽ pytaniem na pytanie jest niegrzeczna.
>>
>> Skoro twierdzisz, że w chlebie nie ma czego? co jest w m?ce, z której się
>> go piecze, to wnioskuję, że co? się z tym czym? w tajemniczy sposób dzieje.
>> Pytam - co się dzieje z tym czym??
>>
>> Ewa
>
> Denaturuje.
HAHAHA
Denaturacja białek - to nie znikanie, tylko utrata ich funkcji
biologicznych (najczęściej enzymatycznych) w wyniku utraty specyficznej
budowy przestrzenej (trójwymiarowej).
Idziecie w zaparte i robi się coraz zabawniej ;-)
Witek
|