Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czy i czym nasączyć biszkopt?? Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!news.max
well.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-06!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!no
t-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy i czym nasączyć biszkopt??
Date: Wed, 19 May 2004 09:56:36 -0700
Organization: BassettStudio.com
Message-ID: <4...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <c8fstt$sms$1@news.onet.pl> <4...@n...onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; x-mac-type="54455854";
x-mac-creator="4D4F5353"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 41
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:202224
Ukryj nagłówki



Czarownica wrote:

> > A mozesz podac przepis. Bardzo prosze :-)
> >
> > Duży Miś nie czytający gazet kobiecych
>
> Rafaello
>
> Biszkopt:
> 6jaj
> 1 1/2 szklanki cukru
> 1 1/2 szklanki mąki
> 1 łyzka mąki ziemniaczanej
> 1 łyzka octu
> 3 łyzki oleju
> 2 łyzeczki proszku do pieczenia

A czemu to sie nazywa biszkopt? Jest to raczej jakas babka. Biszkopt robi sie z
jajek, cukru i maki, a z dodatkiem proszku do pieczenia i oleju natcyhmiast
przestaje byc biszkoptem. Proponuje moj przepis na prawdziwy biszkopt, ktory
zawsze wychodzi, smakuje jak biszkopt, i nie wysycha, jak ciasta proszkowe:

Biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie zmieni w sposobie przyrzadzenia:

5 bialek
5 zoltek
2/3 szklanki cukru (165 gr)
1 i 1/4 szklanki maki (200gr)

Rozgrzac piec do 180C/350F przez 15 minut lub dluzej. 24-28 cm tortownice
wysmarowac maslem i wysypac maka, nie tarta bulka. Ubic bialka mikserem lub
trzepaczka, i gdy srednio ubite, dodac powoli cukier, ciagle ubijajac, az beda
lsniace i geste, jak krem, okolo 2 minut. Nadal ciagle ubijajac, dodawac po
jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy zoltkami. Dodac make i delikatnie
wymieszac za pomoca lyzki, lopatki czy reka, juz bez miksera. Przelac do
formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow, 35-45 minut.
Sprawdzic patyczkiem.
Magdalena Bassett

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.05 DuzyMis
19.05 Ania
19.05 s...@p...onet.pl
19.05 Ania
20.05 Anna Ladorucka
20.05 ewa
20.05 Magdalena Bassett
20.05 Krysia Thompson
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?