Data: 2004-03-12 14:27:40
Temat: Re: Czy ktos zna i jak robi...
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:23b7.00000694.4051bb90@newsgate.onet.pl...
>
> > Witam!
> > O ile wiem "psiochę" można nadziewać różnymi farszami np. grzybowym lub
> > mięsnym lub polewać sosem. Tradycyjna, to polana skwarkami.
> > Wykonanie :
> > ugotować zimniaki, odlać wodę, ale nie całą / zostawić trochę na dnie/, do
> > masy dodawać mąkę pszenną, całość mieszać. Odstawić najlepiej na brzeg
> płyty
> > kuchennej lub na płytkę, żeby "doszła".
>
> Dokladnie o to chodzilo a jest jeszcze jedna nazwa
> "prazocha" :-)))
>
> jedrus
>
>
>
Nigdy nie jadłam , ani nie robiłam tej potrawy. Może znasz proporcje mąki i
ziemniaków? Ktoś mi kiedyś mówił, ale już nie pamiętam. pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|