Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Czy ktos zna i jak robi... Re: Czy ktos zna i jak robi...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Czy ktos zna i jak robi...

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!wroclaw.rmf.pl!80.55.82.106!poznan.rmf.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfe
ed.jasien-net.com
NNTP-Posting-Host: 80.55.28.190
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Fri, 12 Mar 2004 16:19:23 +0100
Message-ID: <2...@j...jasien.net>
Sender: News User <n...@j...net>
From: "jedrus" <j...@n...psst.pl>
References: <2...@j...jasien.net>
<2...@n...onet.pl>
Subject: Re: Czy ktos zna i jak robi...
Lines: 32
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:194832
Ukryj nagłówki


Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:23b7.00000706.4051c8dc@newsgate.onet.pl...

> Nigdy nie jadłam , ani nie robiłam tej potrawy. Może znasz proporcje mąki
i
> ziemniaków? Ktoś mi kiedyś mówił, ale już nie pamiętam. pzdr.

Hmmm, troche ciezko bo babcia i matka robily to
"na oko"- ja tez.
Jak juz ziemniaki sa prawie ugotowane tak na "tuz,tuz"
odlewa sie wode pozostawiajac nieco na dnie garnka.
Zasypujemy je maka (tez na oko), moze na poczatek
1/2-1/3 szklanki a wody "na dnie" i kilka chwil prazymy
pod pokrywka.Chodzi o to coby maka nie byla surowa
a zaprazona. Jak juz sie przyprazy, zalewamy
skwareczkami z cebulka, dosolamy i pieprzymy do smaku,
ciagle ubijajac tluczkiem na taka ciapciapowata mase.

Wykladamy na talerze i po dodatkowym ( lub nie ) polaniu
skwarkami podajemy do szczawiowej, kapusniaku, barszczu
czerwonego/bialego, zurku, grzybowej.......
Mniam mniam i tanio, bo grzybowa, zurek i barszcz czerwony
z kartonikow mi smakuja wyjatkowo:-)))

jedrus






 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.03 ścierwo
12.03 m...@p...onet.pl
12.03 Anna K
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem