Data: 2013-11-05 15:28:15
Temat: Re: Czy to ma szansę się udać? --> Ganache
Od: "bulka paryska" <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
news:5278fd46$0$2140$65785112@news.neostrada.pl...
> Na jednym z opakowań znalazłam przepis na krem czekoladowy do przełożenia
> ciasta: w rondelku w 500ml śmietanki kremowej rozpuścić 200dag czekolady
> gorzkiej i 100dag czekolady mlecznej, następnie schłodzić parę godzin w
> lodówce i ubić na sztywno.
> Czy taka masa w ogóle da się potem ubić? Przepis wydaje mi się
> interesujący, ale jakoś nie mam zaufania do tych opakowaniowych pomysłów.
> Ktoś robił coś podobnego?
==================
Da sie oczywiscie - wyprobowane.
Rezultat nazywa sie ganache :) Absolutna PYCHA i BOMBA kaloryczna ...
pogooglaj a zobaczysz mase przepisow.
:)
bp
|