Data: 2003-10-14 11:23:21
Temat: Re: Czym czuć tanie sery pleśniowe?
Od: "maciej debski" <m...@s...killer>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Janoszka" napisal ...
> Mam pytanie odnośnie tanich serów pleśniowych, takich np. brie za 4zł
> małe opakowanie. Wszystkie mi śmierdzą amoniakiem albo chlorowodorem,
> nie mogę zjeść i wyrzucam :(
> Taki... "zapach" jest normalny? Aha - tylko skórka tak pachnie, jak
> się ją odkroi, to serek jest OK...
normalny nie jest, to IMO efekt zlego przechowywania i pewnie takze niskiej
jakosci,
warunkow produkcji...
ja spotkalem sie kilka razy z takimi objawami w serach typu turka, valbon,
sekret mnicha,
kupowanymi w hipermarketach.
nigdy ich nie jadlem - kilka razy, jezeli mialem akurat po drodze do sklepu,
reklamowalem
(dla zasady), i zawsze dostawalem pieniadze z powrotem bez szemrania.
teraz staram sie kupowac takie ktore mozna rozwinac nie niszczac opakowania
i sprawdzam
jeszcze w sklepie.
mac.
|